Līgas Laurenovičas fotoizstāde "Kubas panorāmas"Latvijā ir auksts un puteņo, bet radošā telpa "Tasty" piedāvā sajust karsto sauli no Līgas Laurenovičas fotogrāfijām izstādē "Kubas panorāmas". Tajā parādās šīs zemes atmosfēra, cilvēki, vide, kas ik pa brīdim atgādina arī šo to no mūsu pagātnes.

"Kuba daudzus gadus bija mana sapņu sala, kur kārojās nokļūt, lai redzētu svelmainas ainas ar krāšņu arhitektūru un vecām automašīnām, kamēr tur vēl nav mainījusies pastāvošā valsts iekārta," saka autore Līga Laurenoviča, "Latvijas ziema šķiet īstais brīdis piedāvāt skatītājiem sildošu ikdienas krāsainību un gaisa dzidrumu kompozīcijās no tapušās kolekcijas. Mana ceļojuma laikā daļu Kubas skāra tropiskā viesuļvētra Vilma. Tā iespaidoja ceļojuma gaitu un attēlu noskaņas, bet, ceru, ka no šīm panorāmām joprojām jūtama mana tveices un laiskuma rosināta apcerība."



"Kubas panorāmas" tapušas no sešās pilsētās uzņemtā materiāla. Attēlos atpazīstama šai zemei īpaši raksturīgā vizualitāte. Šie darbi nerisina sociālus, politiskus vai ekonomiskus jautājumus, bet atrāda autores prieku par redzēto. Darbi tapuši uz negatīvās krāsu fotofilmas.


L.Laurenovičas (1974.) radošās darbības pamatā ir interese par pilsētvidi un izzūdošo tajā - par pamestām ēkām, teritorijām, kā arī interese dokumentēt ļaudis personificējošus priekšmetus un vidi, ko iespaido un izmaina cilvēka darbība. Fotogrāfiju autore ievirzi subjektīvā dokumentālisma tradīcijā guvusi Andreja Granta vadītajā fotostudijā TJN "Annas 2". No 2000. gada viņa piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Būtiskākie ir Latvijas Laikmetīgās Mākslas Centra rīkotie mākslas projekti "Survival Kit" (Rīgā 2009. gadā), "Urbanoloģika" (Rīgā 2007. gadā), "Kas ir svarīgi" (Rīgā 2004. gadā), kā arī TJN "Annas 2" ceļojošais fotoprojekts "ZZZ" (Rīgā; Liepājā; Ankarā, Turcijā un augstākās izglītības iestādēs Ķīnā (2007.gadā); Viļņā, Lietuvā (2008. gadā); un "Rīgas kartogrāfija" festivālā "Pārsteidzošā Latvija" Francijā (2005. gadā).


Šī ir autores otrā personālizstāde. Tā notiek, pateicoties Tehniskās jaunrades nama "Annas 2" iniciatīvai un atbalstam.

Izstāde bez maksas apskatāma radošajā telpā Tasty, Martas ielā 1.

Darba laiks: darba dienās 11.00 - 18.00, sestdienās 12.00 - 15.00.

Atklāšana: pirmdien, 22. februārī 19.00.