pašportrets Ieva Salmane23. februārī demokrātiskajā restorānā "Ostas skati" Rīgā, Matrožu ielā 15, tiks atklāta fotogrāfes Ievas Salmanes personālizstāde "I am going in"*. Izstādes darbi ir mēģinājums ar fotogrāfijas palīdzību pētīt, formulēt un, iespējams, pat radīt sievieti mākslinieces skatījumā.

Izstādē būs redzamas lielformāta fotoizdrukas uz audekla - variācijas par sievietes tēmu. Fotogrāfijas ir tikpat dažādas kā pašas sievietes, tāpēc arī katrs darbs veidots ar īpašu atšķirīgu pieeju, tonalitāti un tehnisko risinājumu.

Ieva Salmane: "Ikvienai sievietei, kura prot būt un priecāties par šo būšanu, ir īpaša, unikāla aura un notvert šīs sajūtas fotogrāfijā ir mans izaicinājums! Tieši tādas sievietes, kuras spēj ieiet ļaužu pilnā telpā un ar visu savu būtību teikt: "te nu es esmu! Tāda, kāda vēlos būt - stipra, godīga, neprognozējama, vāja, bet tikai reizēm; provocējoša, izaicinoša, sarežģīta, mīļa un vienkārša, gudra un viltīga. Visa pretstatu gamma. Melns un balts. Tik pievelkošs, kā magnēts." - tieši tādas sievietes ir redzamas šīs izstādes darbos."

Līdz šim Ieva Salmane vairāk zināma kā filmu un pasākumu režisore. Viņas spilgtākais līdzšinējais darbs - dokumentālā filma un fotoizstāde "Sprīdītis Amerikā", kas tapa kopīgi ar pazīstamo fotogrāfu Māri Ločmeli. Ieva piedalījusies arī virknē citu radošu projektu - tajā skaitā kā animācijas filmu "Puslācis" un "Redzi, trusi, tētis brauc uz Londonu" scenāriju autore un arī kā nesen atklātās friziera Pēra "Friziera izstādes" līdzautore ar savām fotogrāfijām un īsfilmu. Ikdienā Ieva saimnieko fotostudijā "SunsStudio", fotografē visdažādākā rakstura darbus - sākot no komercfoto un reklāmām līdz privātiem portretiem.
Izstāde "I'm giong in" būs skatāma no 23. februāra līdz pat maija beigām demokrātiskajā restorānā "Ostas skati".

Par atbalstu izstādes tapšanā pateicamies demokrātiskajam restorānam "Ostas skati", SIA "RBSSKALS", SIA "Fineprintart", SIA "Dylan Distribution", dizainerei Martai Gailei, grima māksliniecei Maijai Gundarei, stilistēm Baibai Grīnai un Danai Dombrovskai, frizierim Pēram Bogomazovam, fotogrāfiem Mārim Ločmelim un Jānim Piparam un visiem citiem, kas pielika palīdzīgu roku.

Projekta vadītāja: Ieva Kasemira Mob.: 26733073 E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Vairāk informācijas: Ieva Salmane Mob.:29479809 E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

*-ienāku