Baltijas kāzu foto 2009 Viktorija Vaisvilaite Skirutiene"Baltijas kāzu foto 2009" ir Nikon, Hewelett-Packard Estonia un Euronics sponsorētā Igaunijas nacionālā kāzu foto konkursa turpinajums. Vakar tika pasludināts konkursa uzvarētājs - tā ir Viktorija Vaisvilaite Skirutiene ar fotogrāfiju "Two for the road" no Lietuvas.

Galvenās balvas Nikon D3s ieguvēja tika nominēta arī reportāžas kategorijā ar fotogrāfiju "The one and only tune". Kaegorijā "Līgava vai līgavainis" galvenās balvas ieguvēja ir Annika Metsla no Igaunijas ar darbu "The Romantic swing".


Tāpat tika izvēlēta katras valsts labākā fotogrāfija. Labākās Igaunijas fotogrāfijas tituls tika piešķirts Annikas Metslas darbam "One day I will be a beautiful bride also". Labākās Latvijas fotogrāfijas tituls tika piešķirs Andreja Zavadska darbam "Another dimension", savukārt labākais Lietuvas darbs ir Viktorijas Vaisvilaites Skirutienes fotogrāfija "The one and only tune".
Igaunija pārstāvis žūrijā fotoskolotājs Kaupo Kikkas vērtē sacensību kritērijus kā ļoti stingrus. Tam pierādījums ir fotogrāfiju, kas ieguvušas vairāk kā 80 punktu, skaits", saka viņš. "Nebija izteikta līdera, kas cīnītos par pirmo vietu", turpina Kikkas. Tas parāda arī visu konkursa kopējo limeni. "Pārsteidzoši, ka dažādu valstu fotogrāfijas valoda ir diezgan līdzīga. Es biju gaidījis atšķirīgākus rezultātus, ņemot vērā dažādās pieredzes".
"Ideja apkopot visus Baltijas fotogrāfus vienuviet ir diezgan unikāla," viņš piebilst. "Es ticu, ka šis bija pirmais šada veida izvērtejums Baltijas valstīs".
Konkursā piedalījās 76 fotogrāfi ar 298 fotogrāfijām. Visaktīvākie bija igauņi ar 36 dalībniekiem un 176 fotogrāfijām. Otrajā vietā bija latvieši ar 24 dalībniekiem un 76 fotogrāfijām. 16 lietuviešu fotogrāfi bija atveduši 46 fotogrāfijas. Konkursā piedalījās 52 reportāžas foto, 70 līgavas/līgavaiņa fot un 176 fotogrāfijas ar jauno pāri.
Konkursu atbalstīja Nikon, Hewlett-Packard Estonia, Euronics un ArtPrint. Galvenajā balvā bija profesionālā fotokamera Nikon D3s un skulptora Tauno Kangro statuete.
Visas konkursa fotogrāfijas ir iespējams aplūkot šeit.

Nākošā gada foto konkurss arī tiks organizēts starp visām trijām Baltijas valstīm, tikai gala izvērtēšana un noslēguma pasākums būs paredzēts Rīgā.