Riga2014 fotomēnesis9. maijā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā fotogrāfijas festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros norisināsies portfolio skate. Tā ir iespēja topošiem un profesionāliem fotogrāfiem individuālas tikšanās laikā saņemt padomus, ierosinājumus un konstruktīvu kritiku no jomas profesionāļiem. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums ir laba platforma tiem, kuri alkst pēc profesionāla vērtējuma saviem projektiem un ieteikumiem konceptuālai pieejai vai karjeras attīstībai. Piedalīties aicināti arī fotogrāfi, kuri vēl tikai attīsta savu projektu idejas un atrodas radošā tēla meklējumos.

30 vietas portfolio skatē tiek piešķirtas pieteikšanās kārtībā, tātad līdz brīdim, kamēr visas ir aizpildītas. Piedalīties aicināti dažādu jomu fotogrāfi — no mākslas līdz fotožurnālistikai. Iesakām ņemt līdzi vienu vai divas no savām darbu sērijām ar vienotu tematiku, nevis atsevišķas fotogrāfijas.

Vērtētāju sastāvā ir: kuratore Marija Patomella (Maria Patomella, Zviedrija), izdevniecības Journal direktors Gēsta Flemings (Gösta Flemming, Zviedrija), mākslinieks Joahims Fleinerts (Joachim Fleinert, Dānija), Photo Raw žurnāla galvenā redaktore Hannamari Šakja (Hannamari Shakya, Somija), Latvijas Fotogrāfijas muzeja direktore Maira Dudareva (Latvija), fotogrāmatu dizainers un izdevniecības redaktors Makss Strēms Patriks Leo (Max Ström Patric Leo, Zviedrija), foto pirkšanas/pārdošanas aģente, bijusī Christie's fotonodaļas direktore Debora Bella (Deborah Bell, ASV), Swedish Photography galerijas (Berlīne/Vācija) vadītāja Nina Grundmarka (Nina Grundemark, Zviedrija), fotogrāfe un kuratore Marge Monko (Igaunija), PhotoIreland festivāla direktors Anhels Luiss Gonzaless Fernandess (Angel Luis Gonzalez Fernandez, Īrija), fotogrāfi Tobiass Feldts un Klāra Kelstrēma Thobias Fäldt&Klara Källström (Zviedrija), FORMAT Photography festivāla direktore Luisa Klementa (Louise Clements, Lielbritānija).

Šī gada maijā Rīga2014 programmas ietvaros pirmo reizi Latvijā norisināsies Rīgas Fotomēnesis, kurš rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvās daudzveidīgu programmu – vairākas izstādes, mākslinieku prezentācijas, sarunas, diskusijas, fototirgu, projektu pilsētvidē un citas aktivitātes. Fotomēnesi organizē biedrība Rīgas Fotomēnesis sadarbībā ar nodibinājumu Rīga2014, Ziemeļu Ministru padomi, Foto Kvartālu, Dānijas Kultūras institūtu, kā arī ar citām Latvijas un starptautiskām institūcijām.

Vairāk informācijas par Rīgas Fotomēnesis 2014 un portfolio skates norisi www.rigaphotomonth.com.