open case logoPēdējos gados, arvien aktīvāka kļūst fotogrāfu dzīve. Arī portfolio skate – konkurss "Open Case" uzņem arvien lielākus apgriezienus. Šogad tas notiks jau 3. reizi. Ceļā uz starptautiska pasākuma statusu, šogad fotogrāfiem būs iespēja sevi atrādīt visām nozīmīgākajām Latvijas izstāžu vietām, kā arī saņemt kompetentus viedokļus no nozares speciālistiem.
Portfolio skate dod neatsveramu iespēju gan pieredzējušiem fotogrāfiem, gan tiem, kas ir tikai ceļa sākumā, parādīt sevi kā aktīvus fotogrāfiskā lauka dalībniekus. Pastāv maldīgs priekšstats par pietiekamu aktivitāti virtuālajā pasaulē. Tas, kas darbojas komercpakalpojumu jomā, nedarbojas radošās fotogrāfijas teritorijā, savukārt portfolio skates ar rezultātu ir pierādījušas sevi pasaules pieredzē. Tādēļ pasākuma organizētāji aicina pieteikt savu dalību tiem, kas vēlas piedalīties Latvijas fotogrāfijas radošajā dzīvē.

Šeit nebūs SMS balsojumu, nebūs ar draugu daudzumu iespēja ietekmēt skatītāju simpātiju. Šeit nebūs ierastā draugu kopa virtuālajā vidē vai domubiedru klubiņā. Šeit nebūs slepena žūrija vai tajā atlasīti vienādi domājoši cilvēki. Šeit būs viedokļu un pieredžu daudzveidība klātienē! Viedokļi, kas šodien veido Latvijas fotogrāfijas likteni, balstīti nopietnās zināšanās par notiekošo pasaulē. Vēlies dzīvot reālajā pasaulē? Piedalies 3. portfolio skatē "Open Case"!
Konkursa kārtā tiks izvēlēts uzvarētājs, kurš par galveno balvu saņems ne tikai piemiņas zīmi un goda nosaukumu par labāko portfolio 2013. gadā, bet arī organizatora sponsorētu iespēju parādīt savu fotogrāfiju kolekciju visā Latvijā, kā tas šobrīd notiek ar pirmās portfolio skates uzvarētāja – Ulda Balgas kolekciju "Kniede". Drīzumā savu izstāžu ceļojumu uzsāks arī 2. portfolio skates – konkursa uzvarētaja Ģirta Raģeļa kolekcija.
Recenzentu komandā savu dalību apstiprinājuši - Latvijas Nacionālais Mākslas muzejs, Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Rīgas Mākslas Telpa, Jūrmalas pilsētas muzejs, Kaņepes kultūras centrs, Mākslas festivals "Cilvēks, Daba, Nākotne" Siguldā, Galerija Laipa, Latvijas Kultūras koledža, Vilnis Auziņš, Ojārs Jansons, Elīna Ruka un citi. Kopumā ir plānota piecpadsmit personu liela recenzentu komanda. Visiem dalībniekam būs iespēja gūt personīgu kontaktu ar katru recenzentu, kā arī iepazīties ar kolēģu jaunākajiem sniegumiem. 3. Portfolio skate – konkurss "Open Case" norisināsies Rīgā, 23./24. martā.

Šogad dalībnieku pieteikšanās notiek divās kategorijās:
Nr. 1 - Fotogrāfi ar pieredzi līdz 7 gadiem;
Nr. 2 - Fotogrāfi ar pieredzi vairāk kā 7 gadi.
Katrā kategorijā maksimālais dalībnieku skaits noteikts līdz 30 personām.

Pieteikšanās portfolio skatei iespējama līdz 10.03.2013. plkst. 23.59.,
nosūtot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
-    pieteikumu brīvā formā, norādot autora vārdu un uzvārdu; e-pasta adresi un tālruņa numuru, kā arī norādi par dalību kategorijā Nr.1 vai Nr. 2;
-    ieskats portfolio, ar ne mazak kā 10 JPG8 failiem, ar garāko malu 1200 px pie 300ppi, apvienotus arhivēšanas failā;
-    kolekcijas vai sērijas konceptuālo aprakstu līdz 400 zīmēm.

Maksa par dalību portfolio skatē – konkursā - 25 LVL, apmaksājama trīs dienu laikā pēc apstiprinājuma saņemšanas par dalībnieka statusu.

Sīkāka informācija nolikumā.
    
Pasākuma atbalstītāji – EPSON, Latvijas Kultūras Koledža un SIA Muncy.