LUMIX GM5Panasonic ar lepnumu iepazīstina ar savu jauno kameru LUMIX DMC-GM5 no augstākās klases kompakto digitālo vienobjektīva bezspoguļu (DSLM) GM kameru sērijas, kas demonstrē ne vien izcili kompaktu profilu, bet arī augstu funkcionālo veiktspēju, nodrošinot teicamu attēlu kvalitāti.

Slaidajā, modernajā korpusā ar magnija sakausējumu DMC-GM5 tagad ietver 1,166 000 punktu ekvivalentu skatu meklētāju LVF (Live View Finder) ar aptuveni 0,92 x / 0,46 x (35 mm kameras ekviv.) palielinājumu un 100 % redzes lauku. Skatu meklētājs LVF var lepoties ar apmēram 100% krāsu atveidojumu atbilstoši kamerai DMC-GX7.

DMC-GM5 padara iespējamu augstas kvalitātes attēlu ierakstīšanu, dabiski atveidojot ikvienu detaļu izcilas izšķirtspējas, attēlu un krāsu atveides iespēju dēļ. Pilnībā izmantojot 16,00 megapikseļu Digital Live MOS sensoru un Venus Engine, attēli tiek atveidoti īpaši asā izšķirtspējā arī trūcīga apgaismojuma apstākļos un pie maksimālā ISO jutīguma iestatījuma – 25600.

Kameras DMC-GM5 kontrasta automātiskā fokusa (AF) sistēma izceļas gan ar ātrumu, gan precizitāti, veicot digitālā signāla apmaiņu starp kameru un objektīvu pie maksimālā ātruma 240 kadri sekundē. Plašais AF funkciju klāsts, tostarp jaunās funkcijas Face/Eye Detection AF (sejas/acu noteikšanas AF), Low Light AF (zema apgaismojuma līmeņa AF), Pinpoint AF (fokusēšanas zonas palielināšanas AF) un One-shot AF (viena uzņēmuma AF), uzlabo kameras pielietošanas iespējas atbilstoši visdažādākajiem foto uzņemšanas apstākļiem. 3 collu monitorā ar aptuveni 921 000 punktu izšķirtspēju iebūvētā skārienu vadības sistēma 16:9 formātā nekavējoties ļauj lietotājiem iestatīt fokusu uz objektu, vienkārši ddsgpieskaroties tam ekrānā, kā arī paredz aizslēga atlaišanas funkciju.

Kamera DMC-GM5 spēj ierakstīt kvalitatīvus video Full HD kvalitātē ar 1920 x 1080 izšķirtspēju 60p (60 Hz) / 50p (50 Hz), AVCHD Progressive un MP4 formātā ar stereo skaņu. Video ierakstīšanai ir pieejamas arī praktiskās pilna laika AF un izsekošanas AF funkcijas. Kinoteātrim pielīdzināmā 24p video kvalitāte ar maksimālo bitu ātrumu 24 megabiti sekundē vai P/A/S/M režīmu nodrošina bagātīgu un izteiksmīgu pēcattēlu ar satriecošu attēla kvalitāti.

DMC-GM5 ietver arī jaunu īso video ierakstīšanas iespēju ar nosaukumu Snap Movie Mode. Lietotāji var ierakstīt video iestatītajā īsajā laikā (2/4/6/8 s), uzņemot „kustīgus fotoattēlus". Tos iespējams arī vienkāršā veidā koplietot, izmantojot lietojumprogrammu Panasonic Image, kā arī vēlāk pievienot attēliem dažādus intervāla izgaišanas efektus un mūzikas pavadījumu. Kamerā DMC-GM5 ir paredzēts arī lietotāju iecienītais režīms Creative Control (radošā vadība) ar kopā 22 iespaidīgiem filtra efektiem, kā arī funkcijām Time Lapse Shot (laika intervāla uzņēmums), Stop Motion Animation (apturētā animācija) un Clear Retouch (skaidrā retuša). Vēl plašākām fotografēšanas iespējām ir pievienota jauna funkcija - Time (laiks - ilga ekspozīcija), kas ļauj fotogrāfam iestatīt ekspozīcijas laiku uz maksimāli 60 sekundēm.

Turklāt DMC-GM5 sniedz iespēju fotogrāfam izmantot aizslēga ātrumu līdz pat 1/16000, iegūstot iespaidīgākus un ekspresīvākus attēlus ar ātrdarbības objektīvu. Kamera DMC-GM5 ir saderīga arī ar maksimālā fokusa funkciju (Focus Peaking), klusuma režīmu (Silent Mode), izgaismošanas/ēnošanas vadību (Highlight/Shadow Control) un līmeņa mērīšanas funkciju (Level Gauge).

Izmantojot Wi-Fi®, lietotāji var savienot kameru ar savu viedtālruni vai planšetdatoru, lai palielinātu uzņemšanas elastīgumu. Ir iespējams arī izmantot viedtālruni vai planšetdatoru kā plašas veiktspējas attālo aizslēgu ar monitoru. Ar tūlītējas pārraides (Instant Transfer) funkciju fotoattēli tiek automātiski nosūtīti uz viedtālruni vai planšetdatoru uzreiz pēc to uzņemšanas. Turklāt gan fotoattēlus, gan video iespējams automātiski arhivēt reģistrētā digitālā aprīkojumā, piemēram, personālajā datorā, izmantojot bezvadu piekļuves punktu (maršrutētāju) mājās.

Ārējā zibspuldze (GN7/ISO100・m, GN10/ ISO200・m) tiek piedāvāta komplektā ar montāžas stiprinājumu uz kontaktsēžas („hot shoe") melnā vai sudraba krāsā. Turklāt DMC-GM5 ļauj pievienot rokas siksnu DMW-HGR1 (atsevišķi nopērkamu, melnā/sudraba krāsā), lai uzlabotu satvērienu.

Slaidajā, īpaši kompaktajā korpusā ietverot augstu fotogrāfijas veiktspēju, DMC-GM5 ir pieejama melnā/sarkanā/zaļā krāsā ar augstākās kvalitātes mākslīgās ādas apdari. Kliedējot aizspriedumus par smagām, masīvām DSLR kamerām, jaunā LUMIX DMC-GM5 pamodina radošo garu ikvienā fotogrāfā neatkarīgi no dzimuma vai vecuma.