Nikon SB-500Nikon iepazīstina ar pirmo Speedlight zibspuldzi ar iebūvētu LED lukturi — SB-500.
Gan fotogrāfiem, gan videooperatoriem piemērotais pārnēsājamais apgaismojuma piederums SB-500 ir ērts līdzeklis apgaismojuma kvalitātes un virziena kontrolēšanai. Šis ir pirmais Nikon augstas intensitātes LED lukturis, kas iebūvēts ierīces priekšpusē, tādējādi padarot šo Speedlight zibspuldzi par piemērotu izvēli, ja vēlaties brīvi uzņemt video, nenēsājot līdzi papildu apgaismojuma ierīces.

Zibspuldze SB-500 ir saderīga ar Nikon digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām un noteiktām COOLPIX kamerām, kā arī Nikon radošā apgaismojuma sistēmu, turklāt tā nodrošina vairāku zibspuldžu bezvadu vadību. Zibspuldzes galviņa un LED lukturis aptver platu 24 mm skata leņķi FX formātā, un viegli saprotamās vadīklas ierīces aizmugurē nodrošina vienkāršu lietošanu.
Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, komentē: “Pēdējos gados fotografēšanas aprīkojums ir piedzīvojis būtiskas pārmaiņas, fotokamerām arvien biežāk pildot arī jaudīgu videokameru funkcijas. Mēs vēlamies apmierināt mūsu klientu vajadzības, piedāvājot viņiem speciālu perifēro aprīkojumu video uzņemšanai, un zibspuldze SB-500 lieliski tiek galā ar video apgaismojuma izaicinājumiem kompaktā un viegli lietojamā veidā par pieņemamu cenu, neietekmējot ierīces fotografēšanas apgaismojuma iespējas. Klientiem ir pieejams izcili elastīgs un, galvenais, ērti lietojams produkts. Šis rīks ir lieliski piemērots nekustīgu attēlu vai video uzņemšanai ar profesionālu pieskārienu.”

Iebūvēts LED lukturis
Augstas intensitātes (100 lx) LED lukturis zibspuldzes priekšpusē padara SB-500 par piemērotu izvēli videooperatoriem vai fotogrāfiem, kuriem ir nepieciešams papildu apgaismojums. Tā ir lieliski piemērota video uzņemšanai vāji apgaismotās vietās un var būt ļoti noderīga, uzņemot nekustīgus attēlus tuvplāna režīmā. Lietojot kopā ar saderīgām kamerām, LED luktura krāsu informāciju var pārsūtīt kopā ar zibspuldzes krāsu informāciju, savukārt krāsu temperatūras vadīklas centrālā vērtība ir 5400 K, nodrošinot dabiskāku gaismas attēlojumu. Turklāt LED lukturim ir priekšpusē novietots gaismas avots ar iebūvētu gaismas izkliedētāju, kas mazina gaismas kontrastu. Slēdzis zibspuldzes aizmugurē ļauj mainīt LED luktura intensitāti, lai izgaismotu ar pilnu jaudu. Maigākam apgaismojumam varat iestatīt pusi vai ceturtdaļu no LED luktura intensitātes. LED lukturis ainu var apgaismot aptuveni 60 minūtes, izmantojot uzlādējamos Ni-MH akumulatorus, un aptuveni 30 minūtes, izmantojot sārma mangāna baterijas.

Radošās iespējas
Zibspuldzes galviņu var noliekt līdz 90° leņķim un rotēt horizontāli līdz 180° leņķim, tādējādi pielāgojot to atbilstoši savām vēlmēm. Viegli lietojamā zibspuldze SB-500 pat iesācējiem fotografēšanā ar zibspuldzi sniedz iespēju izmantot gaismu atbilstoši viņu vajadzībām un ļauj pievienot efektus dienasgaismā uzņemtām fotogrāfijām, eksponēt objekta detaļas pat sarežģītos pretgaismas apstākļos vai mazināt gaismas kontrastu, pavēršot zibspuldzi pret griestiem. Uzlabotam apgaismojumam zibspuldzi SB-500 var izmantot kā galveno zibspuldzi vairāku ar kameru nesavienotu zibspuldžu iestatījumos (lietojot kopā ar kamerām, kurās ir pieejams iebūvētās zibspuldzes vadītāja režīms). Ar vienu uzlādējamo Ni-MH akumulatoru uzlādi pietiks, lai zibspuldze varētu uzplaiksnīt aptuveni 140 (vai vairāk) reižu, un aptuveni 100 vai vairāk reižu, izmantojot sārma mangāna baterijas. Minimālais uzlādes cikla laiks ir aptuveni 3,5 sekundes, izmantojot uzlādējamos Ni-MH akumulatorus, un aptuveni 4 sekundes, izmantojot sārma mangāna baterijas.

Plašs funkciju klāsts
Zibspuldze SB-500 ir gan izcili ergonomiska, gan aprīkota ar viegli saprotamām vadīklām tās aizmugurē, kas nodrošina neticami vienkāršu lietošanu. Papildu funkcijas un zibspuldzes režīmu var viegli iestatīt kameras izvēlnē, kas tiek aktivizēta automātiski, kad zibspuldze SB-500 tiek pievienota kamerai. Programmaparatūru var jaunināt kamerā, un šīs Speedlight zibspuldzes darbību nodrošina tikai divas AA izmēra baterijas.
Zibspuldze SB-500 ir pieejama komplektā ar mīksto somu SS-DC2 un Speedlight zibspuldzes statīvu AS-23.

Nikon SB-500

Nikon SB-500