1 NIKKOR VR 70-300mm f/4.5-5.6Nikon iepazīstina ar diviem jauniem 1 NIKKOR tālummaiņas objektīviem — jaudīgo 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 izcila telefoto objektīvu un universālo 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektīvu. Abi šie precīzie un pārnēsājamie CX formāta objektīvi ir paredzēti izmantošanai ar Nikon 1 kamerām, lai ātri uzņemtu nevainojamus fotoattēlus.
Pateicoties īpaši ērtajam pārnēsājamajam 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektīvam, Nikon 1 kameru lietotāji var izbaudīt īpaši liela ātruma telefoto attēlu uzņemšanu, turot kameru rokās. Šis objektīvs ir lieliski piemērots jaunajai Nikon 1 V3 kamerai. Turklāt, ja izmantojat garus objektīvus, Nikon 1 kameras ir kompaktākas un ātrākas salīdzinājumā ar D-SLR kamerām. Uzņemot fotoattēlus ar šo objektīvu, var īpaši precīzi tuvināt tālumā esošus objektus. Tādēļ šis objektīvs ir īpaši piemērots sporta sacensību, dzīvās dabas un ainavu fotoattēlu uzņemšanai, kā arī izteiksmīgu tuvplānu tveršanai video uzņemšanas laikā.
Plānais 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektīvs pirmoreiz ir pieejams Nikon 1 V3 kameras komplektā. Šis objektīvs ir lieliski piemērots, lai uzņemtu jebkādus fotoattēlus, sākot ar tālumā esošu objektu tveršanu un līdz tuvplānu uzņemšanai. Objektīvs nevainojami fokusē kadru un vienmērīgi tuvina objektus. Šis ir pirmais 1 NIKKOR sērijas objektīvs, kas ir aprīkots ar automātisko objektīva vāku, kas ir vadāms elektroniski, un ar objektīva ievilkšanas mehānismu. Tāpēc uzņemšanu var sākt tūlīt pēc kameras ieslēgšanas, savukārt uzreiz pēc kameras izslēgšanas objektīvs tiek ievilkts, tādējādi padarot kameru īpaši ērti pārnēsājamu.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas nodaļas vadītājs uzņēmumā Nikon Europe, komentē: “Nikon 1 sistēma ir slavena, pateicoties tās ātrumam un ērtumam pārnesot. Šīs priekšrocības ir nodrošinātas arī šajos jaunajos 1 NIKKOR objektīvos. Jaunais 10–30 mm PD-ZOOM objektīvs, kas ir ietverts kameras komplektā, ir ērti pārnēsājams un daudzfunkcionāls, nodrošina ievērojami augstāku attēlu kvalitāti un tūlītēju kameras ieslēgšanu. Turklāt objektīvs ir aprīkots ar elektriski pielāgojamu tālummaiņu, kas nodrošina ātru un vienmērīgu darbību visā tālummaiņas diapazonā. Uzņemot video, šī priekšrocība ir būtiska. Nikon 1 V sērijas kameru lietotāji, kuri vēlas eksperimentēt ar telefoto attēlu uzņemšanu, neizmantojot D-SLR kameru neparocīgu objektīvu, tagad var izvēlēties jauno 1 NIKKOR VR 70–300 mm objektīvu. Objektīvs ir īpaši viegls un ērti pārnēsājams, tāpēc, izmantojot to ar jauno Nikon 1 V3 kameru, vēl nebijušā ātrumā var uzņemt telefoto attēlus, turot kameru rokās.”
1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6: pārnēsājams izcila telefoto objektīvs
Jaunais un jaudīgais 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektīvs nodrošina vēl nebijušu telefoto attēlu uzņemšanas kvalitāti, turot ērti pārnēsājamu kameru rokās. Objektīva īpaši kompaktais korpuss un precizitāte ļauj Nikon 1 kameru lietotājiem uzņemt izcila telefoto attēlus lielā ātrumā un neizmantojot trijkāji. Lietojot objektīvu ar Nikon 1 V sērijas kameru, piemēram, jauno Nikon 1 V3, šis objektīvs ir lieliski piemērots tālumā esošu objektu tveršanai. Objektīva fokusa diapazons ir 189–810 mm 35 mm formātā, un ar to var ērti tvert dinamiskas sporta sacensības no attāluma, tuvināt dzīvās dabas objektus vai fotografēt tālas ainavas. Objektīva kompaktais korpuss padara uzņemšanu ar izcila telefoto objektīvu īpaši ērtu, turot kameru rokās, un, pateicoties objektīva ievilkšanas mehānismam, ierīci ir viegli pārnēsāt. Šis objektīvs ir pirmais 1 NIKKOR sērijas objektīvs ar fokusa ierobežojuma slēdzi, kuru izmantojot var samazināt fokusēšanas laiku, uzņemot fotoattēlus noteikta attāluma diapazonā. Nikon skaņas spoles motori (VCM —Voice Coil Motor) nodrošina ātru un klusu autofokusu, savukārt fokusa gredzens ar M/A fokusa režīmu (autofokuss ar manuālu korekciju) palīdz veidot kompozīciju. Autofokusa darbības laikā tas ļauj ātri un precīzi regulēt manuālo fokusu. Šim melnā krāsā pieejamajam objektīvam ir izturīgs korpuss un metāliska apdare, kas tam piešķir izsmalcinātu izskatu un lieliski papildina Nikon 1 AW kameru.
1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM: vienmērīga tālummaiņa

1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM
Šis īpaši plānais 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektīvs 1 NIKKOR sērijā nomaina 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektīvu. Īpaši kompaktais un vieglais objektīvs ir ērti pārnēsājams, turklāt fotografēšanu var sākt uzreiz pēc ieslēgšanas, iegūstot augstākas kvalitātes attēlu un vienmērīgāku tālummaiņu nekā iepriekš, un jūsu uzņemtie fotoattēli un video būs lieliski. Plašais 10–30 mm tālummaiņas diapazons (35 mm ekvivalents: 27–81 mm) ļauj veikt platleņķa kadrēšanu vai tālināt kadru, lai ērti tvertu tālumā esošus objektus. Elektriski pielāgojamā tālummaiņa un automātiskais tālummaiņas gredzens ļauj ātri un vienmērīgi pielāgot tālummaiņu un lietot kameru intuitīvi — tas ir īpaši noderīgs filmējot vai gadījumā, ja vēlaties nepārtraukti uzņemt notiekošo. Šis plānais objektīvs ir aprīkots ar objektīva ievilkšanas mehānismu un elektronisko objektīva vāku (vāciņa vietā), lai jebkuru mirkli nekavējoties iemūžinātu fotoattēlā vai video. Ieslēdzot kameru, vāks tiek atvērts vienlaicīgi ar objektīva izbīdīšanos, tādēļ vairs nav jāzaudē vērtīgās milisekundes, lai noņemu objektīva vāciņu. Izslēdzot kameru, objektīvs tiek nekavējoties ievilkts, un kameru var ērti ievietot atpakaļ somā bez objektīva noņemšanas. Šis modernais 1 NIKKOR objektīvs ir pieejams melnā krāsā, un tam ir izturīga un izsmalcināta apdare.
Asums un stabilitāte: izcila attēlu kvalitāte
Abi jaunie 1 NIKKOR tālummaiņas objektīvi ir aprīkoti ar jaunāko Nikon objektīvu tehnoloģiju izcilas attēlu kvalitātes nodrošināšanai. 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektīva kvalitatīvais optiskais dizains nodrošina asu un īpaši kontrastainu attēlu uzņemšanu visā apertūras atvēruma diapazonā: viens Super ED (īpaši zemas dispersijas) stikla elements samazina krāsu aberāciju, savukārt nanokristālu pārklājums ievērojami samazina attēlu dubultošanos un uzplaiksnījumu. 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektīvam ir četri asfēriskas lēcas elementi un ED stikla elements, kas koriģē nevēlamas aberācijas un deformācijas, lai nodrošinātu attēlu izcilu izšķirtspēju un kontrastu. Abos objektīvos ir iebūvēta Nikon vibrāciju samazināšanas sistēma (VR), lai visā tālummaiņas diapazonā nodrošinātu skaidras attēlus bez izplūduma, jo īpaši — uzņemot fotoattēlus ar mazāku aizvara ātrumu.
1 NIKKOR objektīvi
Izmantojot 1 NIKKOR objektīvus, var tvert apkārtesošus notikumus ar nepārspētu asumu. Apvienojumā ar Nikon 1 kameru pārnēsāšanas ērtumu, jaudu un ātrdarbību 1 NIKKOR objektīvu nelielie izmēri Nikon 1 sistēmu padara unikālu. Šis arvien pieaugošais objektīvu klāsts ir izstrādāts aktīva dzīvesveida cienītājiem un aptver plašu sižetu izvēli, turklāt ikviens objektīvs ir pielāgots video uzņemšanai. Fotogrāfiem, kuri Nikon 1 kameru vēlas izmantot kopā ar F savienojuma NIKKOR objektīviem, šo iespēju nodrošina savienojuma adapteris FT1.
Papildu piederumi
Noņemams trijkāja stiprinājums TR-N100, kas paredzēts 1 NIKKOR VR 70–300 mm objektīvam. Lieliski piemērots, lai uzņemtu fotoattēlus ar ilgu ekspozīciju vai tvertu attēlus vājā apgaismojumā.
Objektīva somas: izmantojiet mīksto objektīva somu CL-N102, lai aizsargātu 1 NIKKOR VR 70–300 mm objektīvu no netīrumiem un skrāpējumiem, un izmantojiet mīksto objektīva somu CL-N101, lai aizsargātu 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5-5.6 PD-ZOOM objektīvu.
Komplektā iekļautie piederumi
Bajonetes pārsegs HB-N110, kas paredzēts 1 NIKKOR VR 70–300mm objektīvam. Samazina gaismas izkliedēšanu un objektīva uzplaiksnījumu, lai attēlu kontrasts un krāsu piesātinājums būtu labāks nekā iepriekš.