TIPANikon Europe informēja, ka trijiem kompānijas ražojumiem piešķirtas TIPA (Technical Image Press Association) balvas, bet četri ražojumi saņēmuši prestižo "red dot award: product design 2012".

TIPA, Eiropas vadošā attēlu preses asociācija, piešķīrusi balvu ‘Best D-SLR Expert’ kamerai Nikon D800, ‘Best Entry Level D-SLR’ kamerai Nikon D5100 un ‘Best Professional Flash System’ – SB-910 Speedlight. TIPA godalgas izvēlas 29 Eiropas ievērojamākie fotožurnāli 13 valstīs, un tās tiek piešķirtas izstrādājumiem, ko žūrija atzinusi par savā kategorijā labākajiem, ņemot vērā vispārējo kvalitāti, veiktspēju un lietotājiem sniegtās priekšrocības.

Tostarp "red dot award: product design 2012" tika piešķirts kamerām Nikon 1, Nikon jaunās kompaktsistēmas kamerām COOLPIX AW100, COOLPIX P310, un PROSTAFF 5 lāzera tālmēram. Nikon 1 tika izvirzīta balvai "best of the best" Izklaides tehnoloģiju un kameru kategorijā – vienā no kategorijām ar vislielāko konkurenci, kurai tiek nominēti patiešām izcili ražojumi.

"red dot award: product design" ir kļuvis par vienu no lielākajiem un prestižākajiem dizaina apbalvojumiem pasaulē. Šogad dizaineri un firmas no 58 valstīm apbalvojumam bija pieteikušas 4515 izstrādājumus.

Uzvarētāju izstrādājumus varēs aplūkot no 2012. gada 2. jūlija izstādē "Design on stage – winners red dot award: product design 2012" izstrādājumu dizaina kategorijā red dot dizaina muzejā, kurš izvietots Zolverinas Pasaules Kultūras mantojuma zonā Esenē, Vācijā.

 
TIPA Best D-SLR Expert: Nikon D800

TIPA žūrija komentē: “Par "multimediju" kameru nodēvētā D800 aprīkota ar pārsteidzošu 24x36 mm (pilna kadra) 36 megapikseļu sensoru, kurš ļauj fotogrāfiem tvert iespaidīgas kvalitātes attēlus. Attēla faila izmēri jau sāk konkurēt ar vidējā formāta digitālo kameru attēlu apjomu un ļauj fotogrāfiem iegūt liela formāta izdrukas no saviem attēliem. Kameras Full HD video režīms neatstāj vienaldzīgus tos fotogrāfus, kuri vēlas uzņemt kvalitatīvu videomateriālu. Lieliski konstruēta, bet ne pārāk smaga, ērti lietojama un aprīkota ar visām svarīgākajām funkcijām, D800 nodrošina stereoskaņu, ISO ekvivalenta diapazonu līdz 6400 (paplašināmu līdz ISO 25 600) un 4 kadrus sekundē sprādzienrežīmā. TIPA dalībniekiem šī kamera neapšaubāmi ir vislabākais profesionālu funkciju un praktiska entuziasta vajadzību apvienojums."
 
TIPA Best D-SLR Entry Level: Nikon D5100

TIPA žūrija komentē: "Pateicoties 16,2 megapikseļu sensoram, augstajai attēlu kvalitātei pie augstas ISO jutības un teicamajai aizmugures displeja izšķirtspējai, Nikon D5100 ļauj iesācējiem iepazīt īstas spoguļkameras piedāvāto kvalitāti, bet pieredzējušiem lietotājiem par pieņemamu cenu iegūt lieliski aprīkotu kameru. Fotografēšanas ērtības nodrošina ērti pieejamie lietotāja iestatījumi, kā arī kameras iespaidīgais maināma leņķa šķidro kristālu displejs. Kameras izmantošanu vēl pievilcīgāku padara plašā speciālo efektu izvēle, kas ietver arī iebūvēto HDR. Papildus tam D5100 piedāvā arī iespēju uzņemt filmas Full 1080p HD video kvalitātē."
 
TIPA Best Professional Flash System: SB-910

TIPA žūrija komentē: "Izstrādāta uz Nikon radošā apgaismojuma sistēmas (CLS) bāzes, jaunā SB-910 zibspuldžu iekārta apvieno uzlabotu, intuitīvu vadības sistēmu un grafisku lietotāja saskarni (GUI). SB-910 Speedlight zibspuldze aptver visus populārākos fokusa attālumus, bet iebūvētais FX/DX formātu detektors optimizē tālummaiņas iestatījumus atkarībā no izvēlētās kameras tipa. Jaunā Speedlight zibspuldze nodrošina arī efektīvāku bateriju izmantošanu, kā arī uzlabotu termiskās izslēgšanās sistēmas funkciju, kas palielina uzlādēšanas laiku, zibspuldzei sakarstot, bet pilnībā neizslēdz to, lai atdzesētu. SB-910 ir aprīkota ar jauna veida cietajiem krāsu kompensācijas filtriem dienasgaismas un kvēlspuldžu apgaismojuma krāsu temperatūras līdzsvarošanai, un tā var automātiski mainīt kameras baltā balansa iestatījumu."
 
Nikon 1

Nikon 1 kameru sistēmas kameras – Nikon 1 J1 un Nikon 1 V1, kas aprīkotas ar jauna tipa CMOS attēla sensoru, kurš atbalsta īpaši ātru autofokusu un jauno EXPEED 3 attēlu apstrādes dzini. Papildus tam jaunais Nikon 1 savienojums nodrošina šīm kamerām visai kompaktus izmērus un nelielu svaru. Nikon 1 sistēma piedāvā plašu speciālo piederumu klāstu, kas ietver 1 NIKKOR maināmos objektīvus, kuri vienota krāsu dizaina nolūkos tiek ražoti tādā pašā krāsā kā kameras korpuss, Speedlight SB-N5 zibspuldzi un GPS ierīci GP-N100. Kameras ir savietojamas arī ar tradicionālajiem F savienojuma objektīviem, kas ļauj lietotājam izmantot plašo Nikon maināmo objektīvu klāstu neierobežotām radošām izpausmēm.

Vairāk informācijas par Sarkanā punkta dizaina apbalvojumiem jūs varat uzzināt, apmeklējot http://en.red-dot.org/design.html.