Pentax k 01Pentax iespējams kā pēdējais pievienojas bezspoguļu hibrīdkamerām ar savu K-01. Tam ir K bajonete un tātad derēs gandrīz visi objektīvi, ko Pentax jebkad ir saražojis. Tam gan ir viens trūkums – fotokamera un objektīvi ir salīdzinoši lieli pret citiem hibrīdkameru ražojumiem. Kā kit objektīvs līdzi nāks pārstrādāts DA 40mm XS F2.8, kas iesaukts par "pankūku" dēļ sava plānuma. Uz doto brīdi tas ir plānākais maināmais objektīvs pasaulē pēc Pentax pētījuma datiem.

Fotokamerai ir 16 MPix APS-C izmēra attēla sensors, kas nodrošina attēla stabilizāciju. Aizmugurē ir LCD 920 punktu ekrāns. Jāatzīmē, ka autofokusa tehnoloģija bāzējas uz kontrasta atrašanas metodi, tieši tāpat kā K-5 fotoaparātam, bet tas nozīmē, ka nebūs tas ātrākais risinājums starp līdzīgām hibrīdkamerām no citiem ražotājiem, kuri piedāvā fāzes atrašanas metodi. Pozitīvais ir tas, ka autofokusam ir 81 punkts, kas šķiet ir rekordists savā klasē.

Maksimālais slēdža ātrums ir 1/4000s un fotografēšanas ātrums ir 6 kadri sekundē. Iestrādāts klusāks slēdzis un modernizēts HDR režīms. ISO jutība maināma no 100-25,600. Interesantā dizaina autors ir Marc Newson, bet kamera vairs nav blīvēta kā citas Pentax labās fotokameras. Ar hibrīdkameru varēsiet arī filmēt Full HD 1080p video 30 FPS ar h.264 kompresiju (60 FPS pie 720p).

Hibrīdkameras pārdošanas cena varētu būt ap 750 EUR, bet kopā ar kit objektīvu (40mm pankūku) šī summa varētu būt jau ap 900 EUR.

Pentax K01 kit
Pentax k 01 aizmugure
Pentax k-01 augša