Nikon COOLPIX AW100Nikon Europe iepazīstina ar savu pirmo fotokameru, kura īpaši konstruēta lietošanai brīvā dabā. Ūdensdroša, triecienizturīga un aizsargāta no sala, COOLPIX AW100 ir pietiekami vienkārša jebkuram aktivitātēm un ļauj iegūt lieliskus uzņēmumus gan slēpojot, gan nirstot ūdenī. COOLPIX "All Weather" (AW) kategorija iekļausies trijos jau apgūtajos COOLPIX kameru segmentos: "Stils" (S), "Veiktspēja" (V) un "Dzīve" (Dz).

"Konstruējot COOLPIX AW100, mēs esam izveidojuši kameru, kas ir gatava piedzīvojumiem ikreiz, kad arī jūs esat tiem gatavi," saka Nikolā Žilē, Nikon Europe Patēriņa produkcijas ražojumu menedžeris. "Tā paredzēta izmantošanai visu gadu un vienlaikus spēj piedāvāt visas tās pašas tehnoloģiskās iespējas, ko nodrošina ikviena Nikon kompaktkamera, tātad jūs iegūsiet teicamus uzņēmumus neatkarīgi no uzņemšanas apstākļiem."


Gatava piedzīvojumiem brīvā dabā - COOLPIX AW100

Konstruēta aktivitāšu tveršanai gan uz sauszemes, gan ūdenī, COOLPIX AW100 ir perfekts aktīva dzīvesveida partneris. Ūdensdroša līdz pat 10 m dziļumam, pasargāta no triecieniem, krītot no līdz pat 1,5 m augstuma, aizsargāta no sala līdz pat -10 °C, šī ir brīvdabas aktivitātēm perfekti piemērota kamera. Modernās tehnoloģijas - iebūvēta globālās pozicionēšanas sistēma (GPS), elektroniskais kompass un iebūvēta pasaules karte* - nodrošina jums iespēju ērti atzīmēt kartē katra attēla uzņemšanas vietu, orientēties vietās, kur jūs vēl nekad neesat bijis, un pārvietojoties sekot savam maršrutam.

Nepārspējama attēlu kvalitāte

COOLPIX AW100 ietver sevī visas jaunākās attēlu apstrādes tehnoloģijas, ar kurām lepojas jebkura cita COOLPIX kamera, tātad nepārspējami kvalitatīvus attēlus jūs varēsiet uzņemt gan sērfojot pa viļņiem,
*Izņēmums - atsevišķi kameru modeļi
gan kāpjot kalnos. Augstas jutības 16 megapikseļu CMOS sensors ar izgaismojumu no aizmugures un īpaši vāja apgaismojuma uzņemšanas režīmi apvienojumā spēj nodrošināt pārsteidzošus rezultātus gan spilgtā saules gaismā, gan naktī, gan nirstot dzelmē.

Lai nodrošinātu maksimālu videoklipu un attēlu kvalitāti, AW100 aprīkota ar NIKKOR platleņķa objektīvu ar 5x tālummaiņu, Full HD (1080p) filmu uzņemšanas iespēju ar stereoskaņu un četrām modernām pretizplūšanas funkcijām, kas mazina subjektu kustības, nepietiekama apgaismojuma un kameras vibrāciju radītos efektus.

Funkcija "Easy Panorama" piedāvā vēl plašākas iespējas - uzņemt 360° un 180° panorāmas attēlus. Kamēr jūs lēni virzāt kameru, lai ietvertu ainavu pa horizontāli vai pa vertikāli, CMOS sensors fiksē momentuzņēmumu sēriju un pēc tam sapludina tos jaukā panorāmas attēlā.

Vienkārša darbība

Rīkoties ar COOLPIX AW100 ir ļoti vienkārši un tāpēc jūs varat visu uzmanību veltīt citām aktivitātēm. Lai tvertu zemūdens ainavas tieši tādas, kādas tas redzat jūs, pieejams vienkāršs zemūdens uzņemšanas režīms, kurš automātiski noregulē kameras baltā balansu. Ja ir piespiesta darbības vadības poga, jūs varat uzņemt attēlus tikai ar vienu roku: ja šī funkcija ir aktivizēta, kameras iestatījumus var mainīt, to vienkārši sašūpojot uz priekšu un atpakaļ, tātad jūs varat uzņemt attēlus nogāzēs, pat nenovelkot cimdu.

COOLPIX AW100 tiks ražota trijos krāsu toņos: maskēšanās krāsā, oranžā un melnā un to būs iespējams iegādāties par Ls 259.

ViewNX 2

ViewNX 2 ir visaptveroša programmatūras pakete, kas ļauj lietotājiem ātri un ērti lejupielādēt, pārskatīt, rediģēt un kopīgot attēlus un filmas. ViewNX 2, kas izstrādāta pamatojoties uz populārās programmatūras ViewNX, ir lietotājam draudzīgs komplekts, kas piedāvā daudz plašākas iespējas nekā datora operētājsistēmā iekļautās lietotnes. Programmatūrā iestrādātās jaunās filmu rediģēšanas funkcijas aizgūtas tiešā veidā no godalgotā Nikon digitālo spoguļkameru piedāvājuma un dod lietotajam iespēju uzņemt pārsteidzošus videokadrus. ViewNX 2 instalēta visās Nikon digitālajās kamerās un to var arī lejupielādēt bez maksas.

EXPEED C2

Oriģinālā EXPEED attēlu apstrādes sistēma ietver visu pieredzi un tehnoloģijas, kuras Nikon uzkrājusi un veidojusi savā garajā darbības vēsturē. Tagad visjaunākajā Nikon izstrādātajā sistēmā EXPEED C2 tālāk pilnveidotas attēlu uzņemšanas iespējas, uzlabota filmu uzņemšana, paaugstināta jutība un attēlu kvalitāte. EXPEED C2 pastiprina sensora veiktspēju, ļaujot uzņemt nepārspējamus attēlus un videoklipus ar skaidrām, dzīvīgām krāsām, samazinātu troksni un vienmērīgu toņu pāreju.

Nikon my Picturetown

Tagad jūs varat veidot un droši saglabāt savu fotoattēlu kopijas, izmantojot my Picturetown (www.mypicturetown.com) - bezmaksas tiešsaistes digitālo fotoattēlu uzglabāšanas un kopīgošanas servisu, ko jums nodrošina Nikon. Tas ļauj ērti dalīties savās fotoatmiņās ar draugiem un sakārtot dārgos attēlus tiešsaistes kolekcijās. Jūsu rīcībā bez maksas tiek nodota vieta uz servera 2 GB apjomā, kuru jūs varat izmantot tūkstošiem fotoatmiņu fragmentu glabāšanai, bet, ja pietrūkst brīvas vietas, jūs jebkurā brīdī varat savu kontu paplašināt līdz Zelta kontam, lai gūtu iespēju uzglabāt vēl vairāk fotoattēlu.

Galvenās funkcijas

  • Izturīgs korpuss: ūdensdrošs, triecienizturīgs un aukstumizturīgs. Kameras korpuss ir ūdensdrošs līdz pat 10 m dziļumam, triecienizturīgs līdz pat 1,5 m augstumam un salizturīgs līdz pat -10 °C temperatūrai.
  • Aizmugures izgaismojuma 16 megapikseļu CMOS attēla sensors: palielina gaismas daudzumu, ko saņem katrs pikselis, tādējādi pastiprinot jūtību un samazinot trokšņus, lai tiktu nodrošināta lieliska veiktspēja jebkādā apgaismojumā.
  • NIKKOR platleņķa 5x tālummaiņas objektīvs nodrošina izcilu precizitāti un asu izšķirtspēju (35 mm ekvivalents: 28-140 mm).
  • Liels 7,5 cm (3 collas) un 460 tūkst. punktu šķidro kristālu monitors: nodrošina košu krāsu atveidi un asu kontrastu. Kamera ir aprīkota ar Nikon skaidru krāsu displeja tehnoloģiju, kas samazina atspīdumu pat zem ūdens vai spilgtā saules gaismā.
  • Iebūvēta globālās pozicionēšanas sistēma (GPS) un elektronisks kompass: ieraksta precīzu atrašanās vietu (ģeogrāfisko platumu un garumu), kur attēls tika uzņemts, pievienojot attēla datiem (EXIF) ģeogrāfiskās atzīmes. Kad neuzņemat attēlus, varat ierakstīt maršrutu vai izmantot kompasu, lai šķidro kristālu monitorā pārbaudītu savu atrašanās vietu.
  • Pasaules kartes displejs*: tas ir parocīgs atsauces rīks, ko varat izmantot, lai skatītu informāciju par attēlu uzņemšanas vietu vai GPS žurnāla ierakstos saglabātos maršrutus.
  • Kameras pretizplūšanas tehnoloģija četros dažādos veidos automātiski novērš izplūdušu attēlu rašanos. Hibrīda VS (objektīva pārbīde un elektroniskā vibrāciju samazināšana) samazina kameras drebēšanas efektu. Augsta ISO (līdz pat 3200) gaismas jutība samazina izplūdušu attēlu rašanās iespējamību, fotografējot objektus, kas ātri kustas, vai fotografējot vājā apgaismojumā. Labākā uzņēmuma atlasītājs (BSS) automātiski atlasa asāko no līdz pat 10 secīgi uzņemtiem attēliem.
  • Speciāli apgaismojuma režīmi: nodrošina lieliskus rezultātus jebkādā apgaismojumā pat tad, ja netiek izmantots trijkājis. Pretgaismas sižeta režīms ar automātisku HDR nodrošina iespaidīgu toņu izšķirtspēju jebkurā situācijā. Izmantojot nakts portreta režīmu, varat uzņemt skaisti detalizētas nakts ainas un portretus iekštelpās. Nakts ainavas režīms sniedz iespēju uzņemt asas fotogrāfijas, izmantojot zemu ISO iestatījumu.
  • Lielātruma nepārtraukta uzņemšana - uzņemiet notikumus ar iespaidīgu ātrumu - 9,5 kadri/s.
  • Full HD (1080 p) formāta video ierakstīšana ar stereo skaņu: izmantojot speciālo video ierakstīšanas pogu, varat viegli sākt uzņemšanu. Ierakstīšanas laikā var izmantot optisko tālummaiņu un autofokusu, turklāt filmēšanas laikā varat arī uzņemt fotogrāfiju. Tiek nodrošināta iespēja filmēt lēnā vai ātrā kustībā, izmantojot ierakstīšanas ātrumu no 15 līdz 240 kadriem/s. Kamerā ir iebūvēts HDMI savienotājs ar HDMI-CEC atbalstu, lai nodrošinātu izvadi uz HDTV.
  • Vienkāršā panorāma 360°/180°: ļauj panoramēt vertikāli vai horizontāli, lai izveidotu dinamiskas panorāmas. Vienkārši nospiediet aizvaru un pavērsiet kameru satriecošu uzņēmumu virzienā, iemūžinot plašas sauszemes ainavas vai krāsainu zemūdens pasauli.
  • Vadība ar kustināšanu atvieglo kameras lietošanu pat zem ūdens vai ar cimdiem. To aktivizē, izmantojot speciālu kameras sānos esošu pogu.
  • Plāns dizains: kamerai ir kompakts 22,8 mm plāns korpuss ļoti ērtai pārnēsāšanai.
  • Zemūdens režīms: automātiski pielāgo kameras baltā balansa iestatījumu, lai zemūdens ainavas varētu uzņemt tieši tā, kā tās redzat.
  • EXPEED C2 attēlu apstrādes sistēma nodrošina uzlabotu video ierakstīšanu, augstas jutības veiktspēju un labāko iespējamo attēla kvalitāti.

Tehniskie dati

Faktiskie pikseļi 16,0 megapikseļi
Attēla sensors 1/2,3 tipa RGB CMOS sensors
Objektīvs Optiskā 5x tālummaiņa, NIKKOR objektīvs; fokusa attālums: 5,0-25,0 mm; skata leņķis: 35 mm [135] formāta 28-140 mm ekvivalents; apertūras atvērums: f/3,9-4,8; objektīva konstrukcija: 11 elementi 9 grupās (ar 2 ED stikla elementiem)
Digitālā tālummaiņa Maksimāli 4x (35 mm [135] formāta aptuveni 560 mm ekvivalents)
Fokusa diapazons (no objektīva) No aptuveni 50 cm (1 pēda un 8 collas) līdz bezgalībai (izmantojot platleņķa iestatījumu), no aptuveni 1 m (3 pēdas un 3 collas) līdz bezgalībai (izmantojot telefoto iestatījumu); makro režīms: no aptuveni 1 cm (0,4 collas) līdz bezgalībai (izmantojot platleņķa iestatījumu)
Vibrāciju samazināšana (VS) Objektīva pārbīdes tips un elektroniskais tips (nekustīgiem attēliem), objektīva pārbīdes tips (video)
ISO jutība (standarta izvades jutība) ISO 125, 200, 400, 800, 1600, 3200 (4608 x 3456), automātiskais režīms (ISO 125-800), fiksēta diapazona automātiskais režīms (ISO 125-400, 125-800)
Šķidro kristālu monitors 7,5 cm (3 collas), aptuveni 460 tūkst. punktu, plata skatīšanas leņķa TFT šķidro kristālu monitors (HVGA), skaidru krāsu panelis, pretatspīdumu pārklājums un spilgtuma pielāgošanas iespēja
Uzglabāšanas datu nesēji Iekšējā atmiņa (aptuveni 83 MB); SD/SDHC/SDXC atmiņas karte1
Video Full HD 1080 p: 1920 x 1080 (30 kadri/s), HD 720 p: 1280 x 720 (30 kadri/s), TV video 640: 640 x 480 (30 kadri/s), mazs izmērs 320: 320 x 240 (30 kadri/s)
Interfeiss/tiešās drukāšanas saderība Lielātruma USB/PictBridge, mini HDMI
Barošanas avoti Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL12 (1050 mAh), maiņstrāvas adapteris EH-62F (izvēles)
Uzņēmumu skaits vienā akumulatora uzlādes ciklā2 (akumulatora darbmūžs/baterijas darbmūžs) Aptuveni 250 kadri ar EN-EL12
Izmēri (platums x augstums x dziļums) Aptuveni 110,1 x 64,9 x 22,8 mm (4,4 x 2,6 x 0,9 collas)
Svars3 Aptuveni 178 g (6,3 unces)
Komplektā iekļautie piederumi Kameras siksna AN-CP19 Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL12 MH-65P, UC-E6, EG-CP16 un UR-E23
Izvēles piederumi Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL12, akumulatora lādētājs MH-65 un maiņstrāvas adapteris EH-62F

*1 Nav saderīga ar Multi Media Card (MMC) atmiņas kartēm
*2 Pamatojoties uz CIPA standartiem akumulatoru darbmūža mērījumiem
*3 Pamatojoties uz CIPA vadlīnijām (DCG-005-2009)