Valters Caps "MINOX leģenda"Vakar Latvijas pirmajā televīzijā bija skatāma dokumentālā filma par nu jau aizsaulē aizgājušo Valteru Capu un viņa mūža darbu - MINOX fotoaparātu, kuram labākas alternatīvas analogā fotoprocesā tā arī netika radītas. Filmas beigās Caps arī atzina, ka viņa laiks ir pagājis un visa nākotne pieder digitālajai foto tehnoloģijai. To var redzēt arī pēc jaunākajām MINOX izstrādēm: License to Shoot, MINOX Digital Eyepiece Camera 5.0, MINOX Rolleiflex digitālā 5 MPix fotokamera.
Dokumentāla filma. 2007.
Režisors: Kurts Vidmers
Konsultants: Pēteris Korsaks

Dokumentāla filma par fotoaparātu MINOX. Neatkarīgās Latvijas uzņēmējdarbības vēsturē leģendas statusu ieguvis pasaulē pirmais miniatūrais fotoaparāts, ko 1937. gadā sāka ražot Valsts Elektrotehniskā fabrika. Filmā plaši atspoguļota MINOX tapšanas vēsture, jaunās iespējas fotografēšanā, kas nāca līdz ar šo miniatūro aparātu, tā izgudrošana un ražošana bija nozīmīgs notikums ne tikai Latvijā, bet apvērsums arī pasaules fotorūpniecībā. Par MINOX uzvaras gājienu pasaulē, par tā iespējām, konstrukcijas īpatnībām stāsta speciālisti. Savukārt par MINOX autoru Valteru Capu stāsta viņa dēls un meita, atceras, kāda nozīme tēva dzīvē bijusi šim izgudrojumam, par citām viņa idejām. Filmā rādīts arī pats Valters Caps. Viņš nodzīvoja garu mūžu, daudz padarījis un pieredzējis,viņa liktenī ierakstīti visi nozīmīgākie notikumi, kas risinājušies divdesmitajā gadsimtā.
Tādēļ, ja ir iespējas, tad noskatieties šo vēsturisko filmu, jo daudz tika stāstīts arī par Rīgu, VEF, padomju okupāciju un Capa reakciju pret "sarkano mēri". Igaunijā Capam neveicās ar fotoaparāta ražošanas uzsākšanu, kur viņš to fotoaparātu arī izgudroja, bet Latvijā uzņēmēju vide bija draudzīgāka un VEF šo pasaulē vēl nesaprasto brīnumu pieņēma. Būsim zināt savu vēsturi.
Nākošajā svētdienā (2.novembrī) plkst. 18:55 būs vēl viena dokumentālā filma "Klucis - nepareizais latvietis" par Latvijas leģendu Gustavu Kluci. Bet vēl pēc divām nedēļām varēsim noskatīties šajā gadā tapušo spēļfilmu par Viļa Rīdzinieka tapušo fotogrāfiju "Vienīgā fotogrāfija". Vēl te un te papildus informācija.