"Riga Photo Show 2012" īpašais atklājums ir fotoamatieris un pensionēts izgudrotājs Dainis Dantess, kurš izstādes apmeklētājiem ļaus ielūkoties 1958. gada krāsu fotogrāfijās, kurās iemūžināts Staburags un notikumi ap to.

"Šo dabas brīnumu mūsdienu fotogrāfiem vairs nebūs lemts iemūžināt, tāpēc tā ir unikāla iespēja apskatīt šo klinti Daugavas kreisajā stāvkrastā, kas ir appludināta jau kopš 1996. gada. Kungs ir pedantiski izturējies pret savu arhīvu, bet, kā pats atzina, šīm bildēm piešķīris tikai emocionālu vērtību. nevis kultūrvēsturisku, lai gan krāsainu fotogrāfiju no tā laika ir ļoti maz!" norāda izstādes "Riga Photo Show 2012" radošais direktors Gatis Rozenfelds.

"Riga Photo Show 2012" laikā skatāmā izstāde būs veltīta cilvēkam un videi, kurā viņš dzīvo. Izstādē būs izstādītas arī leģendāras kolekcijas – Gunāra Bindes veidotie nesen mūžībā aizgājušā režisora Oļgerta Krodera deviņdesmitgadei veltītie portreti un Māras Brašmanes portretētā Rīga pagājušajā gadsimta septiņdesmitajos gados.

Apmeklētājus patīkami pārsteigs arī atzītā fotogrāfa Jāņa Deinata portretu sērija "Septiņi" un Andra Kozlovska fotostāsts, pēc paša autora vārdiem, sociālais fotodokuments par publiskas krievu pirts sociumu Jelgavas ielā, Rīgā. Starp citu, par to viņš ieguva 1. godalgu Krievijas Preses foto konkursā.

Jaunāko fotogrāfu paaudzi pārstāvēs Nils Vilnis ar slaveno eksperimentālo portretu sēriju "Šķīstītava".

Izstādē būs skatāmas arī godalgotā lietuvieša preses fotogrāfa Ramūna Daniseviča (Ramūnas Danisevičius) personālizstāde, kā arī Viļņas preses gada balvas fotogrāfiju izlase.

Izstādi papildinās arī Raimo Lielbrieža "Rīgas noskaņas", izcilo portretistu – Rūtas Kalmukas, Noras Krevņevas, Andreja Terentjeva un Gata Rozenfelda – fotosērijas. Īpaši vērts pieminēt tvertos mirkļus no šīs vasaras Olimpiskajām spēlēm.

Vairāk par "Riga Photo Show 2012" uzziniet: www.rigaphotoshow.lv