No 31.marta līdz 26.aprīlim notiks "Delfi Foto" un "Nordea" brīvā dizaina kartes fotokonkurss "Pavasaris Latvijā 2010".

Konkursa darbus vērtēs profesionāļu žūrija, kurā piekrituši darboties fotogrāfi Gatis Rozenfelds un Andris Eglītis. Šoreiz savu viedokli balsojot varēs izteikt arī "Delfi" lasītāji, labākais darbs skatītāju balsojumā iegūs pārsteiguma balvu no "Nordea".

Kā uzsver žūrijas locekļi un konkursa organizētāji, šoreiz īpaša uzmanība tiks pievērsta iemūžinātā mirkļa unikalitātei un autora attieksmei pret notiekošo. Darbi tiks vērtēti trijās kategorijās, kurām žūrija devusi nosaukumus "Daba", "Cilvēks" un "Attieksme". Tomēr autoru radošās ieceres nav plānots ierobežot šauri noteiktu žanru robežās, un tādēļ kategorijā "Cilvēks" tiek gaidīti gan portreti, gan modes foto, gan ielu fotogrāfijas un jebkuri citi darbi, kas attēlo cilvēku dažādās situācijās, protams, neaizmirstot par pavasari. Arī kategorijā "Attieksme" tiek gaidīti gan klasiski subjektīvā dokumenta darbi gan jebkuras citas ievirzes fotogrāfijas, kas skaidri pauž autora attieksmi pret attēloto.

Arī šogad tiks organizēta labāko darbu izstāde, kas notiks galerijā "Rīga Plaza" no 17.līdz 31.maijam. Visi darbi, kas nonāks finālistu izstādē "Nordea" brīvā dizaina kartes izskatā piedalīsies skatītāju balsojumā par skaistāko darbu dizaina kartei. Uzvarētājs saņems 500 latu no "Nordea" fototehnikas iegādei.

Savukārt kategorijas "Attieksme" uzvarētājs saņems balvā drošas braukšanas skolas kursu. Kategorijas "Daba" uzvarētāju priecēs ceļojums divām personām uz Horvātiju, bet labākā darba autors kategorijā "Cilvēks" saņems dāvanu karti no tirdzniecības un modes centra "Rīga Plaza". Būs arī balva no "Epson" un veicināšanas balvas no restorāna "Da Sergio".

Izstādes svinīgā atklāšana un labāko darbu apbalvošanas ceremonija notiks 17.maijā galerijā "Rīga Plaza" plkst 18:00

Konkursa rīkotāji vēl visiem fotogrāfijas entuziastiem labu gaismu, daudz radošu ideju un drošu skatu uz saniknoto kaimiņu suni, kurš neizprot autora vēlmi radīt unikālu darbu kategorijā "Attieksme".

Vairāk par konkursu lasi šeit!