Foto Dainis MatisonsSadarbībā ar "Impro ceļojumi" tiks atklāta fotogrāfa un pasniedzēja Daiņa Matisona otrā personālizstāde "Ceļš II".

Pats autors par izstādi saka, ka: "Izstāde "Ceļš II" ir turpinājums manu personālo izstāžu Ceļā. Tas ir ieskats Ceļā, kas mani ir aizvedis senajā un nepazīstamajā Meksikā. Krāsas, dabas neatkārtojamība, senās celtnes, cilvēki ir galvenās darbojošās personas šajā Ceļā. Konkrētās fotogrāfijas ir tapušas Impro ceļojuma "Lielais Meksikas ceļojums" laikā 2012. gadā".

Izstāde būs apskatāma no 7. oktobra "Impro ceļojumi" telpās, Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13 – 122, Rīgā. Šobrīd izstāde jau ir kļuvusi par ceļojošo izstādi, jo iepriekš tā bija apskatāma Iecavas sporta un vēstures muzeja "Arhīvs" telpās. Izstādei ar šādu nosaukumu cits iznākums nemaz nebūtu piemērots.

Izstādes autoram Dainim Matisonam pirmā sastapšanās ar fotogrāfiju bija pamatskolas laikā, kad viņam rokās nonāca Padomju Savienībā ražotais fotoaparāts "Smena". Pirmie teorētiskie fotogrāfijas pamati tika iegūti Pionieru nama foto pulciņā. Praktiski tas viss tika pilnveidots skolas foto laboratorijā, līdz tika izveidota sava foto laboratorija.

Sākoties digitālajai fotogrāfijai teorētiskās un praktiskās zināšanas tika papildinātas pie labākajiem Latvijas fotogrāfiem: Gunārs Binde, Jānis Deinats, Māris Kundziņš, Boriss Koļesņikovs, Oļegs Zernovs, Aivars Liepiņš.

Kopš 2006. gada Dainis Matisons ir piedalījies vairākās kolektīvajās foto izstādēs un tajā pašā gadā sācis pasniegt fotografēšanu . 2010. gadā foto pasākuma "ArtCamp" ietvaros bijis divu meistarklašu vadītājs.

"Ceļa II" atklāšana notiks otrdien, 2014. gada 7.oktobrī 15:00.

Iztāde tapusi sadarbībā ar "Impro ceļojumi" un fotogrāfijas skolu un studiju "SoftLight" un būs apskatāma līdz 2014.gada 7.novembrim. Lai apskatītu izstādi, jādodas uz "Impro ceļojumi" pārdošanas daļu un tās darbinieki interesentus laipni pavadīs uz izstādes norises vietu.