Daiņa Matisona fotoIecavas sporta un vēstures muzeja "Arhīvs" telpās sestdien, 26. julijā pl. 14.00 tiks atklāta Daiņa Matisona otrā personālizstāde "Ceļš II".

Pirmā sastapšanās ar fotogrāfiju Dainim Matisonam bija pamatskolas laikā, kad viņam rokās nonāca Padomju Savienībā ražotais fotoaparāts "Smena". Pirmie teorētiskie fotogrāfijas pamati tika iegūti Pionieru nama foto pulciņā. Praktiski tas viss tika pilnveidots skolas foto laboratorijā, līdz tika izveidota sava foto laboratorija.

Sākoties digitālajai fotogrāfijai teorētiskās un praktiskās zināšanas tika papildinātas pie labākajiem Latvijas fotogrāfiem: Gunārs Binde, Jānis Deinats, Māris Kundziņš, Boriss Koļesņikovs, Oļegs Zernovs, Aivars Liepiņš.

Kopš 2006. gada Dainis Matisons piedalās vairākās kolektīvajās foto izstādēs. Sākot ar 2006. gadu pasniedz fotografēšanu. 2010. gadā foto pasākuma "ArtCamp" ietvaros - divu meistarklašu vadītājs.

Pats autors izstādes tēmu komentē šādi: "Izstāde "Ceļš II" ir turpinājums manu personālo izstāžu Ceļā. Tas ir ieskats Ceļā, kas mani ir aizvedis senajā un nepazīstamajā Meksikā. Krāsas, dabas neatkārtojamība, senās celtnes, cilvēki ir galvenās darbojošās personas šajā Ceļā.".

Izstādes atklāšana "Ceļš II" notiks 2014. gada 26.jūlijā pl. 14.00 Iecavas sporta un vēstures muzeja "Arhīvs" telpās, kas atrodas Grāfa laukumā 3, Iecava, Iecavas novads, LV-3913. Izstādes atklāšanas laikā muzeja telpās darbosies foto salons, kura darbību nodrošinās foto studija "Softlight".

Iztāde tapusi sadarbībā ar fotogrāfijas skolu un studiju "SoftLight" un būs apskatāma

līdz 16.augustam. Izstādes darba laiks pēc iepriekšējas pieteikšanās pa telefonu +37129422880 vai rakstot uz elektronisko pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.