Fotoizstāde pilsēta pilsētā2014.gada 18.jūnijā plkst. 17.00 Centrāltirgus sakņu paviljonā notiks fotoizstādes "Pilsēta pilsētā" atklāšana. Fotoizstādē būs aplūkojami fotogrāfu Reiņa Hofmaņa, Jāņa Saliņa un Māra Morkāna darbi, kuros ir īpašs skatījums uz Centrāltirgus norisēm un vidi, kuru kopums veido iespaidu un apstiprinājumu tēzei, ka Centrāltirgus ir pilsēta pilsētā.
"No daudzu gadu gaitā krātajiem Rīgas Centrāltirgus apmeklētāju iespaidiem apstiprinājusies tēze, ka Centrāltirgus Rīgas sirdī ir unikāla vieta, kurā dzīve rit savā noteiktā ritmā. Te satiekas dažādi cilvēki, katrs ar savu stāstu un komunikācijas veidu, ko spilgti katrs savā rokrakstā savos darbos parādījuši fotogrāfi. Ir liels gandarījums, ka līdztekus pirkšanai un pārdošanai, Centrāltirgū spējam atrast iespējas dažādām kultūras norisēm. Šajā gadā Mākslas dienas bija un fotoizstāde ir turpinājums RĪGA 2014 vērienīgajām atklāšanas aktivitātēm, kas atklāj Centrāltirgu kā iedvesmas vietu Rīgas, Latvijas un starptautiskajai sabiedrībai," uzsver RPAS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Reiņa Hofmaņa fotogrāfiju sēriju izstādē "Pilsēta pilsētā" veido tirgū sastapto cilvēku portreti un tirgus vidi raksturojošas detaļas. Tirgū atrastie rakursi vizualizē izpratni par tīkamu telpas apdzīvošanu un tās daudzveidīgajām pārveides iespējām.
Rīgas Centrāltirgus ir neatņemama Rīgas silueta sastāvdaļa, un ļoti piesaistoša galvenokārt ar to, ka funkcionē pati par sevi, noteiktā teritorijā gadu gaitā apvienojot dzīvesstāstus, ikdienu un svētkus, laikmetu nospiedumus. Jāņa Saliņa fotogrāfiju sērijā izceltas fotogrāfijas izteiksmes formu daudzveidīgās iespējas, akcentējot vēsturisko elpu un pilsētvides arhitektonisko ansambli.
Savu fotogrāfiju sēriju izstādē "Pilsēta pilsētā" Māris Morkāns nosaucis visai asprātīgi: "Re, kādi frukti!" Viņa mērķis – parādīt gan vienkāršu, gan arī sabiedrībā zināmu cilvēku ikdienas dzīvi, attiecības ar apkārtējo realitāti, īpaši akcentējot noskaņojumu un emocionālo fonu. Notvert emocijas – tā ir galvenā Māra Morkāna fotografēšanas stila iezīme. Centrāltirgus saistās ar cilvēku pūli, bet tajā izceļas pārdevēju un pircēju personības. Māris Morkāns vēlējies fiksēt tā brīža emocijas attiecībā pret kopējo tirgus noskaņu, parādot, ka Centrāltirgus – tas ir mūsu valsts miniatūrs modelis.
Izstāde būs apskatāma līdz 2014.gada 18.augustam.