ielugums Leonīds VažnaisIzstādē būs aplūkojamas 16 fotogrāfijas. Izstādes projekts mākslas fotogrāfijā "Test of the city" ir veidots asociatīvās fotogrāfijas žanrā, kurš ir balstīts uz piktoreālās fotogrāfijas pamata.

Asociatīvās fotogrāfijas pamatiezīme ir tā, ka šī fotogrāfija ir tieši saistīta ar cilvēka psiholoģiju, un interesanta ar to, ka tās uzdevums ir izraisīt skatītājā emocijas, pārdomas, kuras ir mēģinājis rosināt autors. Darbi, kas piedāvāti skatītājiem izstādē, ļaus ieraudzīt mums tik pazīstamo apkārtējo pasauli no cita skata punkta, no citas puses. Pilsēta, kas ir redzama uz attēla paveras savādākā, citādākā, līdz šim neredzētā veidā un paliek ar skatītāju veidojot to dialogu, kas saprotams tikai vērotājam.

Izstādes autors, Leonīds Važnais – fotogrāfs, fotogrāfijas pasniedzējs.

Latvijas amatniecības kameras fotogrāfa amata meistars. Asociatīvo fotogrāfiju mācījās pie ungāru foto mākslas meistara Balaša Bjoreca (Balazs Borocz). Studējis moderno mākslu Eiropas humanitārajā universitātē Viļņā. Iemīļotākais virziens fotogrāfijā – piktoreālisms un asociatīvā fotogrāfija, autora labākie darbi ir veidoti tieši šajā stilā.

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura ir veltīta mākslas fotogrāfijai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus.

Izstāde "Test of the city" tiks atklāta piektdien, 11. aprīlī, plkst. 18:00 galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20. Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks darba dienās no 12:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 19. maijam.