Luka Zanjē "Telpa un enerģija"No 29. augusta līdz 29. septembrim Latvijas Fotogrāfijas muzeja telpās būs aplūkojama itāļu izcelsmes Šveices fotogrāfa Luka Zanjē izstāde "Telpa un enerģija". Kā stāsta pats autors, enerģijas ražotņu arhitektūra izraisa lielu apbrīnu apmeklētāju vidū. Milzīgas telpas, bezgalīgi gaiteņi, lielas slūžas, mistiskas zīmes – viss kopā veido kabeļu un cauruļu kilometrus, tehniski pakārtotu un strukturētu telpu. Šī slēptā pasaule, kurai ir būtiska ietekme uz cilvēku ikdienas dzīvi, zināma vien dažiem. Fotogrāfijās attēlotas atomelektrostacijas, hidroelektrostacijas, ūdens apgādes sistēmas Šveicē. "Ideja ir saistīta ar perspektīvu, krāsām un formām. Mans mērķis bija attēlot tehnoloģijas estētiski un mākslinieciskā veidā," stāsta fotogrāfs.

Fotogrāfs Luka Zanjē (1966) dzimis un audzis Cīrihē, Šveicē, kur šobrīd atrodas viņa fotostudija. Fotogrāfs strādājis gan Itālijā, gan Francijā, un kopš 1993. gada viņš starptautiski darbojas reklāmas nozarē, veidojot arī reportāžas un mākslas darbus. Zanjē tuvas ir ainavas, klusā daba, portreti un mākslas fotogrāfija. Autors piedalījies portfolio skatēs ASV, Austrijā, Šveicē, Francijā, un 2011. gadā Luka Zanjē kļuva par Kauņas portfolio skates uzvarētāju.

IZSTĀDES ATKLĀŠANA PAREDZĒTA CETURTDIEN, 29. AUGUSTĀ, PLKST. 17.00, LATVIJAS FOTOGRĀFIJAS MUZEJĀ, MĀRSTAĻU IELĀ 8, VECRĪGĀ

IZSTĀDE TAPUSI AR LATVIJAS KULTŪRKAPITĀLA FONDA, THE SWISS ARTS COUNCIL PRO HELVETIA UN ŠVEICES VĒSTNIECĪBAS RĪGĀ ATBALSTU.