Valkas novadpētniecības muzejā no 2008. gada 1.augusta līdz 31. augustam būs skatāma fotogrāfa Viļņa Auziņa (Rīga) darbu izstāde "Robežpārbaude".

Kā saka autors: "Izstādes nosaukuma motivācija saistīta ar Valkas robežpilsētas statusu un ar manu līdzdalību foto projekta "Cilvēks robežlaikā" īstenošanā. Tas ietekmēja manu robežpārbaudes izvēli. Izstādē ir iekļauti darbi no tematiski un estētiski konceptuālām autorkolekcijām "Redzes Instinkts", "Telpiska inversija", "Hronikas piesavināšanās", "Integrācija", "Zemes apmeklējums" un "Formas klons".

Izstādē iekļautie attēli ir radušies dažādos laika periodos. Tā brīža gaismas satveršanu ietekmējušas tās pašas tieksmes un motivācijas, kas ietekmē jebkura cilvēka centienus kaut ko attēlot - interese par sevi šajā pasaulē un sajūsma par redzamās pasaules formu daudzveidību. Savukārt "Robežpārbaude" ir viena no iespējām paskatīties uz savu esību tieši šajā brīdī. Robeža starp nostalģiju un riska sajūtu.

Vilnis Auziņš - fotogrāfs, Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītājs. Beidzis Maskavas Kultūras institūtu Mākslas administrācijas un kino-foto režijas specialitātē. Stažējies Dienvidmēnas Universitātē Portlendā, ASV (1995). Lasījis lekcijas augstskolās ASV, Austrijā, Francijā, kā arī Fotofestivāla ietvaros Slovākijā, Rumānijā. Bijis kurators un mākslinieks vairāk nekā 200 izstādēs. V.Auziņam kopš 1988. gada bijušas vairāk nekā 60 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Līdzdarbojies grāmatu sastādīšanā un iekārtošanā.

Muzeja darba laiki:
otrdienās - piektdienās 11:00 - 18:00
sestdienās, svētdienās 10:00 - 16:00
Ieejas maksa: Ls 0,50;
pensionāriem, studentiem, skolēniem Ls 0,20

Papildus informācija
muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198