Dārgie kolēģi!

Griežos pie jums pēc palīdzības. Centīšos īsi pastāstīt par lietas būtību.
Daudzi zina, taču pieļauju, ka ne visi, ka kopš 2008. g. tiesu instancēs mēģinu cīnīties pret Kultūras ministrijas aizliegumu fotografēt 2008. g. Vispārējo Latviešu Dziesmu un deju svētku norises vietās. Pašreiz notiek tiesvedība otrajā instancē un tiesas sēde noteikta uz 2012. g. janvāri.

Problēma ir tāda, ka atbildētāja puse cenšas mani nostādīt, kā individuālu personu, bezmaz kā teroristu, kas nostājies pret visas sabiedrības interesēm. Cenšoties pierādīt, ka es pārstāvu ne tikai savas privātās intereses, bet caur Latvijas radošiem fotogrāfiem, lielu sabiedrības daļu, man tomēr trūkst dokumentālu pierādījumu, kas tas patiešām tā ir.

Kā mēs zinām tuvojas 2013. g. ar kārtējiem Vispārējiem Latviešu Dziesmu un deju svētkiem. Negribētos redzēt, kā atkal Latvijas radošie fotogrāfi atkal paliek "aiz sētas". Ar mums labvēlīgu tiesas lēmumu, tiktu nepieļauta šāda precedenta atkārtošanās.

Tātad, mans lūgums iepazīties ar klāt pievienoto vēstuli un ja piekrītat, tad parakstīt to. Man šinī gadījumā interesētu maksimāls atbalsts, t. i. maksimāli liels parakstu skaits. Iepazīstiniet ar to un dodiet iespēju parakstīt arī saviem kolēģiem un draugiem.

Ja kādu interesē lietas materiāli, esmu tos ievietojis internetā pēc zemāk pievienotajām adresēm.

Ja vēl rodas kādi jautājumi vai idejas, droši man rakstiet.

Parakstus vajadzētu savākt līdz 11. decembrim!!!!, jo 12. dec. man tie jāiesniedz tiesā. Varat tos sūtīt pa pastu, vai arī dodiet ziņu un satiksimies personīgi.

Mani kontakti:
Eizenšteina 45-140, LV1079, Rīga
GSM 29222367
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tiesas materiāli:
http://www.fotobuda.lv/tiesa/

Jau iepriekš pateicos par atbalstu!

 

Ar cieņu
Gatis Vanags
fotogrāfs